מעוניינים להתחיל בשינוי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
1-800-657-657

התחלת תהליך של ריפוי ותיקון ההשפעות של פציעה מוסרית

קהילה לומדת

ב-6.12.23 התקיימה ההרצאה 'התחלת תהליך של ריפוי ותיקון ההשפעות של פציעה מוסרית' בהנחיית פרופ’ ברט ליץ במסגרת פרויקט 'קהילה לומדת טיפול בטראומה'. אירועים טראומטייים מפגישים אותנו לא פעם עם דילמות מוסריות ויכולות להוביל לפציעה מוסרית. פציעה מוסרית יוצרת שבר ויכולה להשפיע על חווית העצמי להוביל לכעס וחוסר אמון כרוני ומשנות את היכולת של אדם להיות נוכח ולהנות מקשרים בינאישיים מתגמלים ומשמעותיים או שהן מובילות לבושה, נסיגה, אובדן גאווה, מטרה ושייכות, או שניהם. טיפול בפציעה מוסרית יכול לסייע לאנשים לקבל אמיתות מוסריות כואבות, ולעזור לאנשים להתחיל בתהליך של תיקון ליבם השבור, לאזן מחדש את המשקולות של טוב מול רע, ולהחזיר את האמונה באנושות או באנושיות שלהם. במהלך הרצאה זו פרופ ברט ליץ יתאר אסטרטגיות מבוססות מחקר שיכולות לסייע לאנשים עם פציעה מוסרית לנוע לעבר החלמה.

תודה רבה לפרופ’ ברט ליץ על ההרצאה מרחיבת האופקים ולנדיבות שלו בשיתוף הפרוטוקול שפיתח. וכמו תמיד- תודה רבה לד"ר קטרין דונדונויל על הארגון וההובלה.

הקלטה של המפגש

משך הרצאה: 90 דק'

תקציר הרצאה

  • הכרות עם התחום של פציעה מוסרית והקשר ל-PTSD

  • לימוד אסטרטגיות מבוססות מחקר להחלמה לאחר פציעה מוסרית.

  • שאלות מהקהל לפרופ' ברט בהשתתפות ד"ר דני דרבי

על המרצה

פרופ’ ברט ליץ הוא פסיכולוג קליני ופרופסור במחלקה לפסיכולוגיה ומדעי המוח באוניברסיטת בוסטון ופרופסור במחלקה לפסיכיאטריה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת בוסטון. פרופ’ ליץ משמש כפסיכולוג חוקר במרכז בריאות הנפש למשוחררי צבא ארצות הברית בבוסטון. המחקרים האחרונים של פרופ' ליץ נוגעים בפציעה מוסרית מזוויות שונות בינהם פיתוח כלי הערכה לפגיעה מוסרית, מחקר אפידמיולוגי לאומי על פגיעה מוסרית אצל יוצאי צבא ארצות הברית, ומחקר קליני רחב היקף שבדק גישה של "שיתוף אדפטיבי", טיפול שנועד לטפל בפציעה מוסרית ואובדן טראומטי.

על הפרויקט

פרויקט ‘קהילה לומדת לטיפול בטראומה’ נוצר מתוך הצורך הטיפולי בשטח בעקבות אירועי 7 באוקטובר, ויכלול הרצאות ושיח בתחום הטראומה הנפשית ללא עלות לאנשי ונשות הטיפול והרפואה בישראל. הפרויקט נולד מתוך הכרות ושיח מקצועי ופעילות מתמשכת ליצירת הכשרות בפוסט טראומה בשיתוף גווין פארל פאונדיישן, האוני’ העברית ובית קוגנטיקה ובליווי והובלה של ד"ר קטרין דונדונויל.

להרשמה לפרויקט

אנו רואים ערך רב בהנגשת הידע שלנו למטופלים ולמטפלים ומזמינים אתכם להצטרף לקהילה הצומחת של בית קוגנטיקה
באיזה סוג מידע תרצו להתעדכן?
תוכן העניינים
הרשמה לניוזלטר מטופלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף
הרשמה לניוזלטר מטפלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף