יחידת המחקר של קוגנטיקה
יחידת המחקר של מרכז "קוגנטיקה" נוצרה מתפיסת עולם המונחית על ידי מחוייבות עמוקה למטופלינו ולסובלים מקשיים שאנו מטפלים בהם בכלל, שאינה מסתכמת במתן הטיפול הטוב ביותר כרגע בלבד. תפיסת עולם זו גורסת כי אין די במתן טיפול הולם, כיוון שהידע של עולם הרפואה והפסיכולוגיה מוגבל, ויש לחתור ללא הרף להבנה טובה יותר של הפרעות וקשיים ולפיתוח טיפולים מדויקים ויעילים יותר ויותר.
יחידת המחקר של קוגנטיקה היא שיתוף פעולה בין קוגנטיקה לגופים אקדמאיים מובילים כגון בית הספר לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי ובית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב. במסגרת זו אנשים המתמודדים עם קשיים שונים, בין אם הם מטופלים בקוגנטיקה ובין אם לאו, יכולים להשתתף במחקרים שנועדו להרחיב את ההבנה על מצבים אלו ולסייע בסופו של דבר בפיתוח הפרוטוקולים הטיפוליים הקיימים. המשתתפים במחקרים יזכו לתגמול בהתאם למחקר ולשיתוף בתוצאות, ויסייעו לפיתוח הידע בתחום.
למה שיתוף פעולה בין האקדמיה למטפלים בשטח חשוב?
לצורך הבנה טובה יותר של קשיים פסיכולוגיים ופסיכיאטרים שונים ופיתוח טיפולים מדויקים. שיתופי פעולה בין עולם המחקר לטיפול מאפשרים מצד אחד לבחון תיאוריות מחקריות ולבדוק בשטח אם הן תקפות. מצד שני שיתופי פעולה אלו מאפשרים לבחון לעומק מסקנות ושיטות טיפול שאנשי טיפול מגלים מנסיונם בשטח ולבחון אם הן מסייעות למטופלים ספציפיים או שהן יכולות לסייע לכלל הסובלים ממצבים מסוימים.
כיצד שיתוף הפעולה תורם למטופלי קוגנטיקה?
מטפלי המרכז מעורבים ומעודכנים במחקרים ותוצאותיהם. מעורבות זו מאפשרת להטמיע את מסקנות המחקרים בטיפולים ומספקת הבנה עמוקה על משמעות הממצאים. מעבר ליתרונות הנקודתיים, מעורבות במחקר היא חלק מגישה כוללת לפיה אין לקפוא על השמרים ולהסתפק בטיפולים הקיימים, אלא להטיל ספק, לבחון את הטיפולים הקיימים ולחשוב על פיתוח התערבויות ספציפיות או שיפור התערבויות קיימות לטובת מטופלינו וכלל הסובלים מקשיים שונים.
מחקרים פעילים כיום וכיצד להשתתף
המחקרים משתנים מעת לעת. צרו עמנו קשר על מנת להתעדכן במחקרים הקיימים כרגע.
מייסד ומנהל קליני של מרכז קוגנטיקה, פסיכולוג קליני מומחה מדריך ודוקטור למיניות האדם. לאורך השנים התמחה בטיפול בטראומה נפשית והפרעות חרדה ובשנים האחרונות לצד דברים אחרים הוא עוסק במחקר וטיפול ב OCD בכלל ו ROCD בפרט. מחבר הספר "אופקים חדשים – טיפול בתסמונת פוסט טראומטית בעזרת עיבוד קוגניטיבי". ד"ר דרבי הוא בוגר התוכנית ללימודי פסיכולוגיה באוניברסיטת הרטפורד ולימודי דוקטורט במכון לחקר מיניות האדם.