מעוניינים להתחיל בשינוי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
1-800-657-657

עצובים? תתחילו לזוז!

אצל רבים מאיתנו התפתח אורח חיים שאינו כולל פעילות גופנית רבה, שגרה שזכתה לכינוי אורח חיים "יושבני". בבית אנחנו מבלים על הספה או במיטה, נכנסים אל הרכב ומגיעים לעבודה- שם אנחנו שוב במצב ישיבה, מול המחשב. ידוע שיש לאורח חיים זה מחיר בריאותי שלילי וכבד מבחינה גופנית, אולם מחקר נורבגי גדול הבהיר שישנו גם מחיר נפשי לאורח חיים נטול פעילות גופנית.

המחקר פורץ הדרך, שנערך מטעם מכון BLACK DOG, גילה כי אימון גופני שגרתי – ולא משנה מה רמת האינטנסיביות שלו – יכול למנוע דיכאון. מסתבר שאפילו שעה אחת בשבוע יכולה ליצור אפקט חיובי ולצמצם את הסיכון ללקות בדיכאון, גם אם האימון אינו אינטנסיבי במיוחד. ההשלכות החיוביות של הפעילות הגופנית באו לידי ביטוי בקרב נבדקים מכל הגילאים ומכל המינים. המחקר עקב אחר 33,908 נבדקים נורבגיים בוגרים במשך 11 שנים. בתום הניסוי, נמצא ש- 12% ממקרי הדיכאון היו יכולים להימנע בעזרת אימון גופני של שעה אחת בשבוע לפחות.

[contact-form-7 id="12664" title="Posts Form"]

20% מהאוכלוסייה האוסטרלית – לא מבצעים פעילות גופנית באופן קבוע

ע"פ סקר הבריאות האוסטרלי, 20% מהאוכלוסייה האוסטרלית הבוגרת לא מבצעת פעילות גופנית כלשהי באופן קבוע. בנוסף, יותר מ-33% מהאוכלוסייה אמנם מבצעת פעילות ספורטיבית שגרתית, אך במשך פחות משעה וחצי בשבוע. במקביל לכך, נמצא שכ-מיליון אוסטרליים סובלים מדיכאון ושבאופן כללי אחד מכל חמישה אוסטרליים בין הגילאים 16-85 מתמודד עם הפרעה נפשית כלשהי בכל שנה נתונה.

החוקר הראשי של המחקר הנוכחי, פרופסור סמואל הארווי (מטעם מכון BLACK DOG לחקר הדיכאון ואוניברסיטת ניו סאות ויילס באוסטרליה), הסביר- "ידוע לנו מזה זמן מה שפעילות גופנית תורמת להפחתת סימפטומים של דיכאון. אך זו היא הפעם הראשונה שבה הצלחנו לכמת את הפוטנציאל המניעתי של פעילות גופנית בהתייחס להפחתת הופעה עתידית של דיכאון". חשוב לציין שלמרות שהמחקר הראה שפעילות גופנית מגנה מפני דיכאון, לא נמצאו ממצאים דומים ביחס להפרעות חרדה למשל.

עצובים? תתחילו לזוז

החוקרים עדיין מנסים להבין מהם הגורמים המדויקים שמפחיתים את הסיכוי לפתח דיכאון, אך ההשערה המרכזית היא שיש כאן שילוב של הגורמים הפיזיים ושל הגורמים הסוציאליים הבאים לידי ביטוי בעת פעילות גופנית. המשמעות היא שלא רק שהפעילות הפיזית עצמה מועילה לנו, גם המפגש החברתי עם אנשים אחרים והיציאה אל האוויר הצח מחוץ לבית מסייעים לבריאות הנפשית שלנו. באופן טבעי, נבדקים שמראש סבלו מעודף משקל, מחוסר תמיכה חברתית וממצב כלכלי ירוד נטו יותר לדיכאון מאנשים אחרים. למרות זאת, גם נבדקים אלו הקטינו את הסיכון שלהם ללקות בדיכאון אם החלו בפעילות גופנית של לפחות שעה בשבוע.

החשיבות של אימון גופני כאימון פסיכולוגי

תוצאות אלו מדגישות את החשיבות של שילוב אימון גופני כחלק אינטגרלי מטיפול פסיכולוגי ולהמשיך לעודד את כלל האוכלוסיה להגביר את מידת הפעילות הגופנית כחלק מחיי היום יום. בעקבות המחקר הנוכחי, יצא באוסטרליה לאחרונה קמפיין שעודד את הקהל הרחב לשפר את הבריאות הנפשית באמצעות פעילות גופנית.

לסיכום, לאור העלייה בשכיחות של אורח חיים "יושבני" ברחבי העולם והעלייה המקבילה במספר האנשים הסובלים מדיכאון, המחקר המתואר חשוב מתמיד. אפילו שינויים קטנים באורח החיים יכולים להשפיע באופן חיובי על מצב הרוח שלנו. אז קחו זאת לתשומת ליבכם ותתחילו לזוז…!

לתאום פגישת הערכה התקשר/י 1-800-657-657

מבוסס על:

https://www.technologynetworks.com/neuroscience/news/large-study-shows-one-hour-of-exercise-per-week-prevents-depression-292806

אנו רואים ערך רב בהנגשת הידע שלנו למטופלים ולמטפלים ומזמינים אתכם להצטרף לקהילה הצומחת של בית קוגנטיקה
באיזה סוג מידע תרצו להתעדכן?
תוכן העניינים
הרשמה לניוזלטר מטופלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף
הרשמה לניוזלטר מטפלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף