מעוניינים להתחיל בשינוי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
1-800-657-657

על הפרעות אכילה

anorexia
הפרעות אכילה הן קבוצת הפרעות המאופיינות בשיבוש דפוס האכילה התקין, עיסוק יתר בנושאי מזון ומשקל ורגשות מצוקה ודאגה סביב דימוי הגוף. אנשים רבים בעולם המערבי עוסקים באופן אינטנסיבי בנושא מזון ודימוי הגוף ואינם מוגדרים כסובלים מהפרעות אכילה. על מנת שהאדם יאובחן כסובל מהפרעות אכילה עליו לעמוד בקריטריונים של אחת ההפרעות המובחנות, או לסבול מפגיעה משמעותית באיכות החיים ומדפוס אכילה לא סדיר העלול לגרום לפגיעה בגוף.  אצל חלק ניכר מהסובלים מהפרעות אכילה קיימות הפרעות נוספות, כמו דיכאון, חרדות, התמכרות לסמים או אלכוהול והפרעות אישיות שונות.

הפרעות אכילה – שכיחות

הפרעות אכילה קיימות אצל כ-10% מהאוכלוסייה, כשהשכיחות שווה בכל שכבות האוכלוסייה. לרוב הפרעות אכילה מתחילות בגיל ההתבגרות, אולם קיימים מקרים בהן ההפרעה פורצת בגילאים מוקדמים או מאוחרים יותר. קיים הבדל משמעותי בשכיחות הפרעות אכילה בין המינים, כאשר שכיחות הבעיה גבוהה יותר בקרב נשים. השכיחות של אנורקסיה היא כ-1% בקרב נשים ו-0.2% בגברים, השכיחות של בולימיה היא כ-4% בנשים ו-1% בגברים והשכיחות של הפרעות אכילה לא מסווגות עומדת על כ-5%.

הפרעות אכילה – מהלך ההפרעה

במקרים רבים ההפרעה לא מתפרצת בבת אחת אלא מתחילה בשינוי הדרגתי של כמויות המזון, לכיוון של אכילת יתר או דיאטת הרזיה תמימה לכאורה. עם הזמן הדחף לאכול כמויות מזון גדולות או קטנות יוצא מכלל שליטה, והופך להפרעת אכילה. כיוון שדיאטות הרזיה או אכילת יתר הן תופעות נפוצות מאוד בחברה המערבית, קשה להבחין מתי מתחילה גלישה מדפוס שכיח לדפוס בעייתי. כתוצאה, לעיתים האדם או סביבתו מבינים שקיימת בעיה רק לאחר שהתפתחה הפרעת אכילה ולא במצב הביניים שלפני, דבר ההופך את הטיפול ליותר ארוך ומורכב.

המהלך של הפרעות אכילה הוא כרוני, ההפרעה אינה עוברת מעצמה ונוטה להחמיר ללא טיפול.  גם כשההפרעה מטופלת בהצלחה לא ניתן לדבר בהכרח על ריפוי מוחלט. פעמים רבות יש חזרות של הסימפטומים או ירידה בדרגת החומרה אך לא רמיסיה מלאה. כך למשל יכול להיות מעבר מאנורקסיה להפרעת אכילה לא מסווגת, או הפחתת הבולמוסים כך שהסובלת מההפרעה כבר אינה עומדת בקריטריונים לאבחנת בולימיה.

אנו רואים ערך רב בהנגשת הידע שלנו למטופלים ולמטפלים ומזמינים אתכם להצטרף לקהילה הצומחת של בית קוגנטיקה
באיזה סוג מידע תרצו להתעדכן?
תוכן העניינים
הרשמה לניוזלטר מטופלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף
הרשמה לניוזלטר מטפלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף