מעוניינים להתחיל בשינוי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
1-800-657-657

טיפול התנהגותי קוגנטיבי
מכון מחקר ומצוינות קלינית

תכנית ה-CBT חדשנית וייחודית שנבנתה על בסיס הנסיון הקליני והמחקרי של
בית קוגנטיקה המוביל והוותיק. התכנית המותאמת ללמידה של עולם החדש
והיא חלק מבית הספר לפסיכותרפיה מבוססת מחקר ומצוינות קלינית.

יום לימודים מרוכז

ימי שלישי בזום בין
השעות 09:00-13:00
(כל השיעורים מוקלטים)

צוות מרצים.ות מוביל

צוות ההוראה שלנו הם מטפלים
מצוינים ומובילים בתחומים
מגוונים כמו חרדה, OCD ועוד

הסמכות מוכרות

336 ש’’א ותעודת הסמכה מוכרת ע’’י איט’’ה
46 ש’’א בסכמת תרפיה מוכרת לשלב א’
ע’’י ISST וארפשרות לשנת שלישית

מעוניינים להירשם
למחזור הקרוב?

מקומכם איתנו!

פסיכולוגים.ות
עו”סים.ות
פסיכיאטרים.ות
ועוד...

תגובת הצד השני לשינוי בכעס

angry couple

כשאת או אתה מתחילים בשינוי, עליכם להיות מוכנים לכך שהצד השני לא יגיב בהכרח באופן חיובי כפי שהייתם רוצים. מספר גורמים יכולים להוביל לכך שאנשים סביבכם לא יכירו בשינוי או אפילו יתנגדו לו ויגיבו כלפיכם בביקורת או עוינות:

1. משקעים מהעבר
אם התפרצויות כעס שלכם פגעו באנשים סביבכם, בהחלט יתכן שהם כועסים אף הם, לא ששים לפרגן לכם או אפילו מעוניינים לפגוע, להחזיר על הכאב שנגרם להם. כך למשל, בת לאב שהכה אותה ואת אימה ועבר תוכנית לניהול כעסים שאחריה לא התפרץ יותר, יכולה להיות כל כך פגועה ומלאת כעס ושנאה כלפיו בגלל אירועי העבר, שתסרב לדבר איתו או אף להכיר בו כאביה, ותגיב בזעם ותוקפנות על כל ניסיון התקרבות.גם אם הסביבה תומכת בכם ברמה המוצהרת, יתכן שהם יחששו להאמין בשינוי, להתקרב אליכם ולהסתכן בפגיעה נוספת, ויחפשו סימנים להתנהגויות הקודמות. בפועל הדבר יכול להוביל לכך שלא תקבלו מספיק פידבקים חיוביים על הצלחות, ולעומת זאת כל נפילה שלכם חזרה לדפוסים הישנים תקבל יחס רב.

2. בחינת גבולות
יתכן מאוד שהחיים של אנשים סביבכם יושפעו באופן חיובי כשתכעסו פחות, והם יוכלו לעשות דברים שחששו לעשות בעבר מפחד שתכעסו עליהם, או יעשו אותם ביתר נוחות, מבלי לחשוש מריב. כיוון שמאזן הכוחות משתנה, בהחלט יכול להיות שהם יבדקו את הגבולות החדשים שלכם, לראות עם איזה התנהגויות תשלימו. כך למשל, עובדים שהבינו שהמעסיק שלהם כבר לא יורק אש בכל פעם שפונים אליו, יכולים למתוח את הגבול ולהרגיש יותר בנוח לאחר לעבודה או לצאת מוקדם יותר למשל. אין טעם להתעצבן על כך, בדיקת הגבולות היא פעולה הגיונית מאוד ואינה מעידה על זלזול בך, אלא רק על הרצון הטבעי של כל אדם להיטיב את מצבו. במקום לחזור לדפוס של כעס, חשבו כיצד אתם שמים גבולות בצורה ברורה ואסרטיבית, אך לא אגרסיבית.

3. קושי להסתגל לשינוי
כל שינוי, גם אם הוא חיובי מאוד, דורש הסתגלות והיערכות. רוב האנשים יעדיפו להיות בחברת אדם שאינו מתפרץ מאשר אדם שמתפרץ חדשות לבקרים או מתנהג באלימות, אך כשהאדם הקרוב להם ישתנה בדרך שהם תופסים כחיובית, הם עלולים להגיב בחשש לשינוי. מעבר לחשש שהשינוי לא יחזיק מעמד, קיים גם חשש מהשלכות נוספות, בין אם השלכות חיצוניות (למשל  – בעלי לא יהיה אסרטיבי ולכן לא יקבל העלאה בשכר) או השלכות על הקשר. כך למשל, הצד השני יכול לחשוב שהוא כבר לא מכיר אתכם באמת, ולחשוש שלא יסתדר עם האדם החדש הניצב מולו, או שהסיבה שנשארתם איתו היא בגלל שהשלים עם התפרצויות זעם, וכשנפטרתם מכך – תעזבו אותו.

תגובות לא אוהדות אחרי שהשקעתם מאמץ כל כך גדול יכולות לעורר תסכול ומחשבות העלולות להחזיר אתכם לדפוס של כעס. חשוב שתהיו מודעים לכך וקחו את הנושא כאתגר, הזדמנות לתרגל את האסטרטגיות שלמדתם ולהגיב באופן שונה. יתכן מאוד וייקח זמן עד שסביבתכם תשתכנע ותגיב אליכם באופן אחר, התאזרו בסבלנות והמשיכו להתמיד בדרך החדשה, תוך שימוש בכלים שלמדתם כדי להשפיע על מחשבתכם ועל ההתנהגות של אנשים אחרים כלפיכם.

אנו רואים ערך רב בהנגשת הידע שלנו למטופלים ולמטפלים ומזמינים אתכם להצטרף לקהילה הצומחת של בית קוגנטיקה
באיזה סוג מידע תרצו להתעדכן?
תוכן העניינים

מעוניינים להגיש
מועמדות?

עומדים בקריטריונים
ומעוניינים בייעוץ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
הרשמה לניוזלטר מטופלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף
הרשמה לניוזלטר מטפלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף