מעוניינים להתחיל בשינוי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
1-800-657-657

המרחב הנשי

ד"ר דני דרבי

המרכז לטיפול קוגניטיבי – התנהגותי לנשים

מבית קוגנטיקה

מאת ענבר פריד צאיג, מקימה ומנהלת

"המרחב הנשי "הינו מרכז ייחודי המתמחה בטיפול בנשים לאורך מעגל החיים הנשי.

אצלנו, ב"מרחב הנשי", נשים הן חשובות. את חשובה.

אנו כנשים עלולות להתמודד עם מורכבות רבה לאורך חיינו: אנו בעלות תפקידים רבים ומעמיסים, אנו מצויות תחת לחץ רב, גופנו חווה שינויים פיזיים והורמונאליים וכתוצאה מזה אנו עלולות להרגיש רגשות מבלבלים, סותרים, מטרידים או עוצמתיים. בשל אותה מורכבות שמאפיינת את חיינו, הסביבה הקרובה לנו לעיתים מתקשה להבין ולהכיל אותנו ואנשי מקצוע יכולים לטפל בנו באופן לא יעיל.

הקמנו את המרכז שלנו כגוף ידע שמתמחה בהבנה וטיפול בנשים. זאת על מנת לייצר עבורך, ועבור כל אישה ואישה – מרחב בו נשים מרגישות מובנות, מתקבלות ומועצמות. במרכז שלנו, נשים בכל שלב בחיים יכולות לדבר בפתיחות על הקשיים שלהן ויודעות כי תחושות ורגשות מכל סוג יהיו לגיטימיים. הן מתקבלות על מלוא הגוונים המאפיינים את עולמן: כאב לצד עוצמות רגשיות, חולשה לצד כוחות, עצב לצד התרגשות ואושר. באופן זה, מתאפשר להן לגבש את קולן הייחודי ולשאת אותו באומץ, בזמן שהן מתמודדות עם אתגרים לא פשוטים.

נשים רבות פונות אלינו למרכז כשהן במצוקה הנגרמת סביב מאירועים הורמונאליים כגון מחזור חודשי אי פריון, הריון, הפלות, לידה או גיל המעבר.

מדוע אירועי פריון מעוררים מצוקה בקרב נשים?

הסבר ביולוגי

אירועי פריון בחיי האישה, כמו המחזור החודשי, הריונות או גיל המעבר, מתאפיינים בתנודות בהורמוני המין הנשיים – אסטרוגן ופרוגסטרון. כיום יודעים לומר בביטחון כי שינויים אלו בהורמוני המין גורמים לנשים לחוות מגוון של תגובות נפשיות: מצבי רוח מלנכוליים, התגברות של חרדות, רגישות יתר ורוגזנות, עלייה במחשבות טורדניות ועוד. נראה כי שינויים הורמונאליים מגבירים אצל נשים רבות את הרגישות הנפשית והן הופכות לתגובתיות יותר.

הסבר פסיכולוגי

אירועי פריון אלה לא רק מכבידים על האישה מבחינה פיזיולוגית, לעיתים קרובות הם יכולים להיות בעלי משמעות פסיכולוגית שלילית:

  • קשיים בכניסה להריון עלולים להוביל לטיפולי פוריות שמעוררים תחושות כגון ייאוש וחוסר אונים.
  • חווית ההיריון עצמה יכולה להיות מלווה בקונפליקטים שונים סביב השינוי הדרמטי הצפוי לקרות ותהליך הכניסה להורות.
  • הפלות, לידות שקטות או הפסקות הריון עלולות להחוות כאירועים טראומטיים ומטלטלים, המלווים בתהליך של אבל על אובדן ההיריון.
  • הלידה עצמה פעמים קרובות מותירה משקעים ועלולה להחוות כאירוע מורכב ואף טראומטי.

אם כך, האישה הנתונה במצב פיזיולוגי שגורם לה לרגישות נפשית מוגברת, חווה אירועים מעוררי מתח ורווי קונפליקטים. השילוב המורכב בין שני הגורמים מעורר לא פעם מצוקה גדולה, ומצריך תת התמחות מיוחדת של הצוות המטפל בתחום הנקרא "פסיכולוגיה של פריון האישה".

 

גישת הטיפול המרכזית ב"מרחב הנשי":

הטיפול במרכז מבוסס על עקרונות הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי (CBT) תוך כדי החזקה של ראיית עולם קלינית רחבה ומגוונת.

ראשית, אנו משרטטות עבור כל אישה ואישה את מטרות הטיפול בהתאם לממצאים המחקריים העדכניים ביותר שקובעים אילו טיפולים יעילים ויכולים לעזור לה. מטרתנו הראשונית היא לספק הקלה מהירה במצוקה היומיומית ולסייע לך לחזור לתפקוד בחיי היום יום. אך בנוסף לזאת, ראיית העולם המקצועית שלנו רחבה ואינטגרטיבית, ושואבת ממקורות שונים (דינאמיים, בודהיסטים וכדומה). בטיפולים שלנו חשוב לנו לעזור לך להגיע להבנה מעמיקה ושינוי מהותי שילכו איתך הלאה גם להמשך חייך.

צוות המרכז:

ד"ר דני דרבי וענבר פריד צאיג, הקימו את "המרחב הנשי" במשותף לאחר גיבוש החזון שנמשך למעלה מחמש שנים. כל אחד מהם מהווה גוף ידע בתחומו, ויחד הם משלבים כוחות על מנת להקים מרכז פורץ דרך.

ענבר פריד צאיג הינה פסיכולוגית קלינית וחוקרת מובילה בתחום בריאות האישה. היא עבדה במשך שני עשורים כחוקרת בכירה ומנהלת יחידת המחקר לבריאות נפש האישה באיכילוב. מלבד זאת מזה כעשור היא מטפלת ומדריכה בגישה אינטגרטיבית, רחבה ומעמיקה שמאמינה בקידום המטופלים לקראת מטרתם.

ד"ר דני דרבי הינו פסיכולוג קליני מומחה מדריך וד"ר למיניות האדם. בעבר עסק בטיפול מחקר והוראה בתחום הטראומה הנפשית בכלל ונשים נפגעות תקיפה מינית בפרט ובשנים האחרונות יחד עם פרופסור גיא דורון הוא עוסק במחקר של טורדנות כפייתית ביחסים (ROCD). בשנת 2006 ייסד את מרכז קוגנטיקה והוא מתמחה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי בתחומים שונים כגון טראומה, חרדה, דיכאון, קשיים במיניות ועוד.

אל המרכז הוזמנו להצטרף צוות מצומצם של מטפלות וותיקות בעלות ידע רב וניסיון קליני בעבודה עם נשים. צוות "המרחב הנשי" מכיר לעומק את ההליכים המעורבים באירועי הפריון השונים ואת הדילמות הפסיכולוגיות המאפיינות אותן. הן הצטרפו למכון מתוך רצון לסייע לנשים ולקדם את תחום בריאות נפש האישה בקהילה.

מטרות הטיפול ב"מרחב הנשי"

  • נשים זכאיות למרחב בטוח, מאפשר ומעצים.
  • מרחב בו יוכלו לדבר בצורה פתוחה על הקשיים שלהן ובו התחושות והרגשות שלהן יתקבלו כלגיטימיים.
  • מרחב בו עובדות צוות של מטפלות מנוסות בתחום, שמתמחות בטיפול העדכני והיעיל ביותר.
  • מרחב שמספק הקלה במצוקה היומיומית ומסייע לחזור לתפקוד בחיי היום יום
  • מרחב שמאפשר התבוננות מעמיקה ושינוי מהותי להמשך החיים.

 

שירותים שמספק ה"מרחב הנשי"

  • התמודדות עם תנודות רגשיות סביב המחזור החודשי
  • ליווי נשים בתהליכי הכניסה להריון
  • הכנה ללידה
  • התמודדות עם פחד מלידה
  • החלמה נפשית לאחר הלידה וגיבוש הזהות האמהית
  • התמודדות עם מצבים של דיכאון, חרדה,  רוגזנות גבוהה או מחשבות טורדניות המופיעות במהלך ההיריון או לאחר לידה.
  • עיבוד של מצבים טראומטיים כגון לידות שקטות, הפלות או לידות טראומטיות.
  • טיפול וליווי לאורך תקופת גיל המעבר והקונפליקטים השונים שהיא מציפה

עם כל צורך, שאלה או בקשה – את מוזמנת לפנות אלינו. הפניות נענות בדיסקרטיות וברוחב לב, ואנו נשמח לשוחח ולסייע ככל יכולתנו, כבר בשיחת הטלפון.

טלפון יצירת קשר:  052-3099293

אימייל: [email protected]

קישור לעמוד הפייסבוק שלנו

[contact-form-7 id="12664" title="Posts Form"]

אנו רואים ערך רב בהנגשת הידע שלנו למטופלים ולמטפלים ומזמינים אתכם להצטרף לקהילה הצומחת של בית קוגנטיקה
באיזה סוג מידע תרצו להתעדכן?
ד"ר דני דרבי
פסיכולוג קליני מומחה ומדריך | מייסד ומנהל קליני של בית קוגנטיקה

דני דרבי, מייסד ומנהל קליני של מרכז קוגנטיקה, פסיכולוג קליני מומחהמדריך ודוקטור למיניות האדם. לאורך השנים התמחה בטיפול בטראומה נפשית והפרעות חרדה ופוסט טראומה. בשנת 2010, יחד עם פרופסור גיא דורון, זיהה תת סוג של OCD סביב מערכות יחסים (ROCD) מאז הוא עוסק במחקר ופיתוח טיפולים ל OCD בכלל ו ROCD בפרט. ד"ר דרבי הוא מייסד שותף של היחידה לחקר טורדנות כפייתית ביחסים ומייסד שותף של בית הספר לפסיכותרפיה מבוססת מחקר ומצוינות קלינית.

 

תוכן העניינים
הרשמה לניוזלטר מטופלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף
הרשמה לניוזלטר מטפלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף