מעוניינים להתחיל בשינוי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
1-800-657-657

טיפול התנהגותי קוגנטיבי
מכון מחקר ומצוינות קלינית

תכנית ה-CBT חדשנית וייחודית שנבנתה על בסיס הנסיון הקליני והמחקרי של
בית קוגנטיקה המוביל והוותיק. התכנית המותאמת ללמידה של עולם החדש
והיא חלק מבית הספר לפסיכותרפיה מבוססת מחקר ומצוינות קלינית.

יום לימודים מרוכז

ימי שלישי בזום בין
השעות 09:00-13:00
(כל השיעורים מוקלטים)

צוות מרצים.ות מוביל

צוות ההוראה שלנו הם מטפלים
מצוינים ומובילים בתחומים
מגוונים כמו חרדה, OCD ועוד

הסמכות מוכרות

336 ש’’א ותעודת הסמכה מוכרת ע’’י איט’’ה
46 ש’’א בסכמת תרפיה מוכרת לשלב א’
ע’’י ISST וארפשרות לשנת שלישית

מעוניינים להירשם
למחזור הקרוב?

מקומכם איתנו!

פסיכולוגים.ות
עו”סים.ות
פסיכיאטרים.ות
ועוד...

התינוק בשטח, אמא ואבא במתח!

parents anxiety

מאת תמר משעול שמעוני, פסיכולוגית קלינית מומחית, מורשית לעיסוק בהיפנוזה רפואית

אם היינו חיים בסרט אמריקאי  הדברים היו נראים ככה: את בהריון! אין מאושרים ממך ומבעלך! הלידה נפלאה! אתם מגדלים באושר את התינוק ורוכבים על הסוס או נוסעים ברולס רויס אל השקיעה!

לא ככה?
לרוב לא בדיוק…

ההריון, הלידה והתקופה אחרי הלידה מזמנים שפע של עוצמות ושינויים. הרגשות, המחשבות, התחושות הגופניות, ההתנהגות, הקשרים עם הסביבה – כולם מעורבים והרבה פעמים, כמו בקליידוסקופ, משנים צבעים וצורות במהירות. גם התא המשפחתי בחברה שלנו השתנה מאד, והוא בא בצורות והרכבים שונים.

מה משותף להריון, לידה, והתקופה לאחר הלידה?

  • תקופות אלו מזמינות עליה של לחץ. אלו תקופות של שינויים, ותהליכי הסתגלות מטבעם מלווים גם במתח. הריון היא תקופה עם לחץ רב סביב נושאים כגון התקדמות ההיריון, חששות מהלידה, ממעבר מזוגיות למשפחה, התמודדות עם גידול התינוק וכן הלאה. בהחלט טבעי להיות בלחץ (אם אתם לא בלחץ – אל תרגישו רע עם עצמכם, אבל קרוב לוודאי שאז גם לא הייתם קוראים מאמר זה :))

  • תקופות אלו נותנות הזדמנות ללמידה, שינוי, התפתחות. השינויים הרבים בזמן ההריון, הלידה ואחריה מאפשרים לכם לגלות כוחות שלא ידעתם שקיימים בכם, לבחון את ערכיכם, לגלות צדדים נוספים בבן/בת הזוג ולהוסיף עוד ממדים לקשר שלכם עם אנשים קרובים
  • תקופות אלו הן תקופות של שינוי ביחסים: בזוגיות, עם המשפחה המורחבת, עם החברים. השינוי ביחסים מהווה הרבה פעמים מקור ללחץ, לריבים, ובמקביל יכול לתת הזדמנות להתפתחויות חדשות של קרבה, היכרות, ותמיכה.

ומה עם אבא?

באופן טבעי יש נטייה להתרכז באישה בזמן ההיריון, ודאי בזמן הלידה, וגם לאחר הלידה. נשים אפילו מתרגזות לפעמים כשבן הזוג אומר: "אנחנו נעבור את זה ביחד". לעיתים הן מרגישות ש"אנחנו ממש לא עוברים את זה יחד. זה הגוף שלי, ואני עוברת את זה”. אבות לעיתים עסוקים בלתמוך, לעיתים נדחקים הצידה. ומה האבות אמורים לעשות עם כל הרגשות, הצרכים, ההתלבטויות, והתחושות שלהם? מה הם אמורים לעשות כשהם צריכים תמיכה?

אבות, כמו אימהות, מתמודדים עם מצב מורכב ביותר. הרבה אבות מרגישים שהם מתאמצים ומתאמצים ובסופו של דבר 'מקבלים על הראש'; הבוס כועס, כי הם מקצרים את יום העבודה כדי לחזור לבת הזוג ולתינוק/ת ובבית הם פוגשים אישה כועסת ומותשת שלא מתייחסת אליהם ומעבירה לידיהם תינוק בוכה מיד כשהם נכנסים הביתה. גם אבות חשים לעיתי 'מחסור באוויר' בהישאבות לתוך העולם של עבודה-תינוק-עבודה-תינוק וקצת שינה… כמובן, זו תמונה סטראוטיפית, וכל אב עם החוויה שלו, אולם ברור כי גם אבות צריכים תמיכה, עזרה וזמן לעצמם. כל הכלים עליהם ידובר בהמשך תקפים כמובן גם לאבות.

אז איך מתמודדים עם הקשיים בהריון ואחרי הלידה?

בתקופה זו יש לחצים רבים, אך אין פירוש הדבר שהיא חייבת להיות תקופה רעה. אם אתם מתקשים, חרדים, או מרגישים טוב אך תשמחו לקבל מידע שיעזור לכם לשפר עוד יותר את איכות חייכם – אתם מוזמנים לקרוא את החלק הבא של המאמר.

אנו רואים ערך רב בהנגשת הידע שלנו למטופלים ולמטפלים ומזמינים אתכם להצטרף לקהילה הצומחת של בית קוגנטיקה
באיזה סוג מידע תרצו להתעדכן?
תוכן העניינים

מעוניינים להגיש
מועמדות?

עומדים בקריטריונים
ומעוניינים בייעוץ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
הרשמה לניוזלטר מטופלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף
הרשמה לניוזלטר מטפלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף